Maltezer - Malteški pas

Go down

Maltezer - Malteški pas Empty Maltezer - Malteški pas

Post  Admin on Tue Dec 15, 2009 11:18 am

Zemlja porekla je područje Mediterana. Vreme nastanka je Antičko doba. Očekivani životni vek je od 14 do 15 godina. Narav:
Veran i privržen; iako sitan, ponekad veoma zaigran. Nega: Nužno je svakodnevno češljanje da bi pas zadržao otmen izgled.
Drugi naziv je Malteški pas.
Noge su ravne i kratke. Boja dlake je bela, u nekim slučajevima s malo tamne ili žućkaste boje na ušima.Visina od 20cm do 25cm. Težina od 2kg do 3kg. On je blage naravi i razigran. Otmenog je izgleda. I traži redovno i temeljno češljanje.
Nekad poznata pod nazivom malteški terijer, ova rasa je dobre i blage, ponekad osetljive prirode.Dlaka joj se ne šiša, već se neguje kako bi bila duga i raskošna. Zbog toga se javlja problem sa zamrsivanjem dlake, posebno u uzrastu od osam meseci, kada štenad dobija dlaku koju imaju odrasli psi. Ova rasa se dobro slaže s decom, ali njihovu igru treba nadgledati, jer su psetanca vrlo krhka. Iako uživa u šetnjama, može da se prilagodi i životu s manje kretanja.
Istorijat: Verovatno su Feničani doneli ovu pasminu na Maltu pre više od dve hiljade godina. Današnji maltezeri mogli bi da budu i rezultat ukrštanja španijela s patuljastom pudlicom.

Admin
Admin

Posts : 6
Join date : 2009-12-14
Age : 21

View user profile http://dogforum.forumotion.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum